image image image image image image image image image image
Kenapa Microsoft membeli Skype?   Steve Ballmer dan Tony Bates menjelaskan di dalam sidang video tentang pembelian oleh Microsoft ke atas Skype adalah berasakan prestasi semasa sektor komunikasi peribadi iaitu dari rumah ke pejabat dan perkembangan potensi perniagaan & periklanan berasaskan video.
Kenaikan Kadar Harga Bagi Persijilan Microsoft             Bermula pada 1 Julai 2011, Microsoft telah mengumumkan kenaikan kadar harga untuk Microsoft Certified Professional dan lain - lain sijil mengikut bidang yang ditawarkan diseluruh dunia.
Penghantaran PC Lembab disebabkan oleh Apple dan China.             Setahun yang lalu, penghantaran PC ke seluruh dunia telah meningkat melebihi permintaan pengguna menurut laporan dari Gartner tetapi kini makin berkurangan dan diramal sehingga tahun seterusnya.
Dell gagal dalam rundingan urusniaga pelayan Facebook.             Sejak Facebook Inc menyatakan untuk membina dua pusat data baru, para jurutera buntu untuk memilih sistem pelayan yang dikehendaki sama ada dari Dell Inc. (DELL) atau Hewlett-Packard Co. (HPQ).
Kegagalan Titik Tunggal: Research In Motion (RIM), syarikat pengeluar BlackBerry             Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.
Syarikat gergasi teknologi sasarkan pendapatan RM8.68 billion bagi Program Transformasi Ekonomi   IBM, satu syarikat Fortune 500 akan melabur RM1 bilion di dalam Pusat Perkhidmatan Teknologi Globalnya di Cyberjaya dalam tempoh lima tahun akan datang.
Facebook: Tawaran Awam Permulaan (IPO) terbesar oleh syarikat Internet di US sejak 1999           Facebook dianggap membuat tawaran Internet terbesar dalam sejarah dan pengawal selia menyatakan sekurang-kurangnya 14 syarikat berkaitan web merancang untuk menjual sahamnya, kata penganalisis.
Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Terteruk 2011           Sejak kebelakangan ini, prestasi ketua pegawai eksekutif(CEO) bagi peneraju industri teknologi maklumat sering menjadi perhatian khususnya bagi para pelabur yang sentiasa memikirkan keuntungan.
Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur   Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka.
Geran Kerajaan RM 5 Juta: Program LED Mesra Alam           SME Corporation Malaysia (SME Corp) menyediakan dana awal berjumlah RM 5 juta untuk disalurkan sebagai geran bagi membantu meningkatkan keupayaan pengeluar lampu diod pemancar cahaya (LED) dan produk pencahayaan dalam bentuk pejal (SSL) tempatan.

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna.

 

        Connectify adalah sebuah perisian penghala (bahasa Inggeris: router) yang berfungsi di atas platform Microsoft Windows. Perisian ini memberi kelebihanan pada sistem komputer yang dilengkapi dengan peranti tanpa wayar Wi-Fi untuk bertindak sebagai titik capaian khidmat (bahasa Inggeris: access point) tanpa perlu mengeluarkan wang yang lebih untuk peranti tambahan. Secara ringkas, dengan menggunakan perisian ini membolehkan anda berkongsi rangkaian internet dengan peranti lain atau berkongsi fail dari sistem komputer tersebut dengan peranti yang disambungkan.

Teknologi Android 'bertempur' bersama tentera

 

        White Sands, New Mexico - Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan.

Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac

 

        Pada 4 April 2012 yang lepas, pembekal perisian sekuriti dari Russia - Dr. Web telah mengemukakan bukti kukuh bahawa lebih dari 500,000 platform Mac OS telah dijangkiti oleh varian terkini Flashback trojan atau turut dikenali sebagai BackDoor.Flashback.39.

Artikel lain...

Muka surat 1 dari 6

Mula
Sblm
1

Iklan

Negara Pelawat Bulanan

Thailand flag Thailand (10)
Malaysia flag Malaysia (9)
Belarus (Byelorussia) flag Belarus (Byelorussia) (4)
Sweden flag Sweden (3)
Albania flag Albania (1)
Estonia flag Estonia (1)
Hong Kong flag Hong Kong (1)
Israel flag Israel (1)
Morocco flag Morocco (1)
Netherlands flag Netherlands (1)

Facebook

Artikel Terdahulu

  • 1
  • 2
  • 3
free counter statistics