Portfolio – PenyuSukan.com

http://www.penyusukan.com

PenyuSukan.com adalah sebuah platform arkib berita sukan yang memfokuskan segala perkembangan sukan yang berlansung di dalam negeri Terengganu Darul Iman. Pihak kami dipertanggungjawabkan untuk membina satu laman web dan menyediakan satu sistem server mengikut keperluan yang diperlukan oleh para wartawan sukan ini.

Laman web berasaskan enjin CMS WordPress ini sememangnya pilihan yang tepat untuk keperluan agensi berita sukan yang sentiasa melakukan kemaskini harian dengan berita-berita sukan. Pilihan dan konfigurasi server yang tepat juga menjadi faktor untuk memastikan para wartawan dapat muat naik(upload) sebarang fail media seperti foto dengan pantas.

Selain perkhidmatan laman web & server, GOMBUGDOTNET juga turut menawarkan perkhidmatan sandaran (backup) dari masa ke semasa untuk memastikan sebarang bencana yang timbul dapat diatasi.

Selain itu kami juga menawarkan perkhidmatan penyelesaian email rasmi kepada wartawan agensi sukan ini untuk berhubung terus dengan email peribadi mereka. Konsep ‘Single sign-on‘ ini untuk memastikan mereka selesa bekerja tanpa perlu mengakses pelbagai email yang akan menggangu rutin seharian mereka.